Eurogruppen holder telekonference kl. 19 om nyt græsk forslag

En talsperson for eurogruppens formand, Jeroen Dijsselbloem, oplyser, at finansministrene skal diskutere det nye forslag, som grækerne indleverede tidligere tirsdag.

Foto: SIMELA PANTZARTZI.
Læs mere
Fold sammen

Eurogruppen holder en telekonference i dag, tirsdag, kl. 19, skriver Reuters. En talsperson for eurogruppens formand, Jeroen Dijsselbloem, oplyser, at finansministrene skal diskutere det nye forslag, som grækerne indleverede tidligere tirsdag.

Den græske regering bad tirsdag om et toårigt støtteprogram fra Den Europæiske Stabilitetsmekanisme (ESM), eurolandenes permanente redningsfond, der er oprettet for at hjælpe kriseramte eurolande.

Programmet, som grækerne har forespurgt om, dækker ifølge en meddelelse fra den græske premierministers, Alexis Tsipras', kontor, Grækenlands finansielle behov de næste to år, og indeholder desuden en restrukturering af landets gæld.

Det fremgik endvidere af meddelelsen, at den græske regering vil fortsætte forhandlingerne og søge en "levedygtig aftale" inden for eurozonen. Det er samtidig Grækenlands mål inden for de to år at opnå adgang til at optage lån på almindelige vilkår på de internationale kapitalmarkeder.

I meddelelsen understreges det, at lånet i givet fald alene vil blive brugt på eksterne og interne gældsforpligtelser.

Indtil der er taget stilling til låneansøgningen, beder grækerne om, at eurogruppens program forlænges kortvarigt.