EU vil udelukke udvalgte russiske banker fra SWIFT

EU, Storbritannien, USA og Canada har yderligere sanktioner på vej mod Rusland.

Europa-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, annoncerede yderligere økonomiske sanktioner mod Rusland lørdag aften. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Europa-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, annoncerede på et pressemøde lørdag aften, at der vil komme yderligere sanktioner mod Rusland.

»Vi, lederne af Europa-Kommissionen, Frankrig, Tyskland, Italien, Storbritannien, Canada og USA fordømmer Putins tilvalg af krig, og angrebet på den suveræne nation og det ukrainske folk,« står der i starten af en fælles pressemeddelelse udsendt af EU-Kommissionen på vegne af lederne af EU-landene, Storbritannien, Canada og USA.

Med pressemeddelelsen annonceres det, at man vil indføre restriktioner på flere måder.

Først og fremmest vil landene sørge for, at udvalgte russiske banker bliver udelukket fra SWIFT-samarbejdet. Det vil betyde, at disse banker bliver udelukket fra det internationale finanssystem, og det vil lamme deres muligheder for at agere internationalt.

Derudover lægges der op til, at den russiske centralbank ikke længere skal kunne udnytte sine internationale reserver på en måde, der kan omgå de internationale sanktioner.

Man vil også gøre det sværere for rige russere at købe sig til et statsborgerskab i de vestlige lande, fremgår det af pressemeddelelsen.

»Vi står sammen med det ukrainske folk i denne mørke tid. Ud over de foranstaltninger vi præsenterer i dag, er vi forberedt på at træffe yderligere foranstaltninger for at holde Rusland ansvarlig for dets handlinger,« sagde Ursula von der Leyen på pressemødet lørdag aften.