EU vil ikke undersøge Microsofts køb af Navision

EU's konkurrencemyndigheder afviste fredag at undersøge den amerikanske softwaregigant Microsofts køb af det danske softwareselskab Navision for 1,3 mia. dollar (ca. 11 mia. kr.), skriver Bloomberg News fredag. Navision er ganske enkelt for lille til at handlen kan påvirke det europæiske marked.Engelsk konkurrent på krigsstien mod NavisionKonkurrencestyrelsen ind i Navision-salg

Det var den britiske IT-virksomhed Sage Group, der også selv udvikler virksomhedssoftware til små og mellemstore virksomheder, der bad EU-Kommissionen i Bruxelles og Konkurrencestyrelsen i Danmark om at vurdere konsekvenserne af Microsofts overtagelse. Men EU kan ikke gribe ind, oplyste Amelia Torres, talskvinde for konkurrence-kommissær Mario Monti.

Navision omsatte sidste år for 1,5 mia. kroner, og ifølge reglerne behøver overtagelser af firmaer, der omsætter for under 250 mio. euro (ca. 1,85 mia. kroner), ikke EU-Kommissionens godkendelse. Heller ikke de danske fusionsregler kan bruges til et indgreb mod handelen, og Konkurrencestyrelsen meddelte derfor tidligere på ugen, at den vil undersøge, om der er grundlag for at bede EU-kommissionen om at gå videre med sagen.