EU vil igen stramme skruen over for Rusland

Ruslands fremfærd i Ukraine skal straffes yderligere, mener EUs stats- og regeringschefer. Forslag til nye sanktioner skal være klar inden for en uge.

Ved lørdagens topmøde i Bruxelles blev EU-landenes stats- og regeringschefer enige om igen at stramme sanktionerne over for Rusland på grund af landets fremfærd i Ukraine. Budskabet blev leveret af den afgående EU-præsident, Herman Van Rompuy, Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIC VIDAL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EU: Ved lørdagens topmøde i Bruxelles blev EU-landenes stats- og regeringschefer enige om igen at stramme sanktionerne over for Rusland på grund af landets fremfærd i Ukraine.

»Det Europæiske Råd er alvorligt bekymret over de intense kampe, over strømmen af krigere og våben, der kommer fra Rusland ind i det østlige Ukraine, og over væbnede russiske styrkers tilstedeværelse og handlinger på ukrainsk jord,« sagde den afgående EU-præsident, Herman Van Rompuy, ved et pressemøde natten til søndag.

Embedsfolk tilknyttet Europa-Kommissionen får nu en uge til at forberede og komme med forslag til nye sanktioner mod Rusland, som EU-landenes regeringer kan tage stilling til, fortalte han:

»Det Europæiske Råd siger, at det er parat til at tage yderligere, væsentlige skridt i lyset af situationens udvikling«.

Det fremgik ikke af Herman Van Rompuys udtalelser, hvornår de nye sanktioner ventes at træde i kraft.

Den tyske kansler, Angela Merkel, oplyste sideløbende med meldingerne fra den afgående EU-præsident, at EU vil indføre nye sanktioner, hvis situationen i Ukraine ikke ændrer sig, eller hvis den forværres.