EU: Spaniens banker er på rette kurs

Spanien er på rette kurs, når det kommer til at sanere landets trængte banksektor. Det konkluderer EU-Kommissionen og Den Europæiske Centralbank, ECB, i en meddelelse, efter at den såkaldte Trojka, der også tæller IMF, har været på inspektionsbesøg i slutningen af maj.

Spanske demonstranter var på forhånd ikke begejstrede for trojkaens besøg i landet. Fold sammen
Læs mere
Foto: QUIQUE GARCIA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>- De spanske finansielle markeder er yderligere stabiliseret siden den seneste gennemgang, med rentefald på stats- og erhvervsobligationer under lavere volatilitet. Sideløbende er bankernes likviditetssituation forbedret. Det har givet spanske banker mulighed for igen at få adgang til funding-markedet og reducerer deres afhængighed af finansiering fra centralbanken, hedder det i meddelelsen fra EU-Kommissionen og ECB.

EU fremhæver desuden, at spanske bankers solvens er blevet løftet, samt at bankernes nødlidende aktiver og lån er løftet væk fra deres balancer og over i krisebanken, SAREB.

Det spanske bankvæsen er dog også stadig udfordret, mener EU, og peger på behovet for en fortsat gældsnedbringelse blandt spanske virksomheder samt et svært ejendomsmarked. Samtidig er den makroøkonomiske situation med høj arbejdsløshed, lav vækst og store underskud på statsbudgettet fortsat udfordrende for Spanien, konstaterer kommissionen, der vil aflægge landet et nyt kontrolbesøg i september.