EU-Kommissionen underkender belgiske skatteregler

Samlet skal 35 multinationale selskaber derfor betale 700 mio. euro - svarende til 5,2 mia. kr. - tilbage. Det drejer sig primært om europæiske selskaber, oplyser EU-Kommissionen.

Foto: GEORGES GOBET
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EU-Kommissionen har fastslået, at dele af de belgiske skatteregler er ulovlige.

Det oplyser Kommissionen mandag.

Samlet skal 35 multinationale selskaber derfor betale 700 mio. euro - svarende til 5,2 mia. kr. - tilbage. Det drejer sig primært om europæiske selskaber, oplyser EU-Kommissionen.

Det er den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager, der i februar sidste år satte en undersøgelse i gang om de belgiske skatteforhold. Og undersøgelsen har nu vist, at en særlig form for virksomhedsbeskatning i Belgien er i strid med EU's regler om statsstøtte.

Den belgiske skat har gjort det muligt for multinationale virksomheder med afdelinger i Belgien at reducere deres skattebetaling af overskydende indtjening, der er en følge af, at de har afdelinger i flere lande.

- Belgien har givet et antal af multinationale selskaber betydelige skattemæssige fordele, der bryder EU-reglerne om statsstøtte. Det forvrider konkurrencen på ydelser, da mindre konkurrenter, der ikke er multinationale, ikke får samme fordel, siger Margrethe Vestager i en kommentar til afgørelsen.

- Der er mange juridiske måder for EU-landene at give tilskud til investeringer, og der er mange gode grunde til at investere i EU. Men hvis et land giver visse multinationale selskaber ulovlige skattemæssige fordele, som tillader dem at undgå at betale skat af de fleste af deres faktiske overskud, skader det en fair konkurrence i EU, som i sidste ende sker på bekostning af EU-borgere, lyder det fra kommissæren.