EU kan stække Arlas storfusion

Arlas fusion med hollandske Campina er så stor, at de europæiske konkurrencemyndigheder ikke nødvendigvis godkender den betingelsesløst.

Arla bliver med fusionen med Campina Danmarks næststørste virksomhed. Arla rykker forbi TDC, så nu kun A.P. Møller overgår mejerikoncernen. <br>Foto: Scanpix
Læs mere
Fold sammen
Fusionen mellem Arla og hollandske Campina er så stor, at den ikke som en selvfølge går gennem de europæiske konkurrencemyndigheders nåleøje. Det vurderer ekspert i EU-konkurrenceret, professor Peter Møllgaard fra handelshøjskolen i København.

Det nye selskab bliver EU's suverænt største mejeriselskab - en plads, som Arla havde alene i forvejen - med omkring 10 procent af EU's samlede mælkeindvejning.

- Der er markeder, hvor de bliver meget store. For eksempel vil Tyskland og måske også Danmark være et af de markeder, som myndighederne vil kigge nøje på. Jeg tror, fusionen vil blive tilladt, men med betingelser, siger Peter Møllgaard til Ritzau.

Han forestiller sig eksempelvis, at der kan blive tale om tvungne frasalg af mejerier, ligesom han ikke er afvisende overfor, at betingelserne kan blive så skrappe, at fusionen falder på gulvet. /ritzau/