EU har lovet flypassagerer for meget

EU's ombudsmand har sat kommissionen på plads, fordi den har lovet flypassagererne mere erstatning, end de har krav på ved flyaflysninger.

EU-Kommissionen har været for gavmild på flyselskabernes vegne, da den i en række foldere lovede passagererne kompensation for aflysninger og store forsinkelser på flyafgange.

Det fastslår EU-ombudsmanden, som dermed giver flyselskaberne medhold i, at de ikke skal betale erstatning til passagerer, når flyet bliver stærkt forsinket eller må aflyses på grund af dårligt vejr eller tekniske problemer.

De to år gamle regler har egentlig været klare nok, men EU-Kommissionen er ganske enkelt komme til at love for meget i de pjecer, plakater og informationsvideoer, de har sendt ud til passagererne.

Reglerne giver passagererne ret til kompensation på mellem 250 og 600 euro (1800-5500 kroner), hvis de misser deres afgang, fordi flyselskabet har overbooket flyet. Men EU-Kommissionen har fejlagtig givet indtryk af, at man har ret til en tilsvarende kompensation, hvis flyet bliver aflyst eller stærkt forsinket.

/ritzau/