EU hæver Storbritanniens Brexit-regning til astronomisk sum

EU har med Frankrig og Tyskland i spidsen hævet sit indledende krav til Storbritannien til en betaling på 100 mia. euro (744 mia. kr.) fra det tidligere 60 mia. euro (446 mia. kr.).

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDY RAIN

Det skriver Financial Times.

Beløbet er et estimat af de samlede økonomiske forpligtelser, som Storbritannien påtog sig som EU-medlem. Det nye, højere krav inkluderer betalinger til landbrug og administration og nægter at tildele briterne en andel af aktiver såsom bygninger.

Michel Barnier, EU's ledende brexit-forhandler, kræver, at Storbritannien indgår i en aftale om, hvordan betalingen skal finde sted, inden at forhandlingerne om handel kan begynde.

Det enorme krav understreger den gradvist mere strenge tilgang fra EU's resterende medlemmer, som over hele linjen har forladt alle forbehold om kravets politiske risiko.

»Regningen« anses som den største forhindring i brexit-forhandlingerne. Den britiske premierminister, Theresa May, afviser dog fortsat hele tanken om en regning, og vil afklare alle finansielle spørgsmål i forbindelse med en handelsaftale, skriver Financial Times.