EU går videre med gengældelse af amerikanske ståltariffer

EU bekræfter, at unionen planlægger at pålægge amerikanske produkter 2,8 mia. euro ekstra told som gengældelse for den amerikanske præsidents, Donald Trumps, straftold på europæisk stål og aluminium.

EU bekræfter, at unionen planlægger at pålægge amerikanske produkter 2,8 mia. euro ekstra told som gengældelse for den amerikanske præsidents, Donald Trumps, straftold på europæisk stål og aluminium. Fold sammen
Læs mere
Foto: SHAWN THEW

Det skriver Financial Times.

Onsdag sagde EU-Kommissionen, at den har pålagt handelsembedsmænd at udforme en liste over produkter, heriblandt whisky og lystbåde, hvor den ekstra told skal påføres.

De ekstra toldafgifter på amerikanske produkter blev vedtaget af EU-Kommissionen, efter at repræsentanter fra medlemslandenes regeringer mødtes tidligere på ugen for at tilkendegive deres meninger om EU's mulige modsvar.

Ifølge Jyrki Katainen, der er næstformand for EU-kommissionen med ansvar for vækst, blev der på mødet givet fuld støtte fra medlemslandene til at gå fremad med planerne om et modsvar.

EU vælger derved at overhøre varsler fra Donald Trump om, at ethvert modtræk mod USA's stål-og aluminiumstold vil blive mødt med yderligere gengældelse.

EU-Kommissionen vil nu sende sine planer til gennemgang hos medlemstaternes regeringer - en proces der forventes at tage op til flere uger.