EU-forhandler vil diskutere Brexit på fransk

Den tidligere franske udenrigsminister, Michel Barnier, skal forhandle Brexit på EUs vegne, og han vil foretrække at gøre det på sit modersmål.

EUs officielle Brexit-forhandler og tidligere fransk udenrigsminister, Michel Barnier Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHN THYS

Hvis ikke Storbritanniens premierminister, Theresa May, har styr på sit franske, kan hun måske blive nødt til at finde paløren frem i forbindelse med de forestående Brexit-forhandlinger.

EUs officielle Brexit-forhandler, Michel Barnier, har nemlig udtrykt et ønske om, at forhandlingerne kommer til at foregå på fransk frem for på Engelsk.

Det skriver flere internationale medier, herunder nyhedsbureauet Reuters, der har talt med en officiel kilde tæt på forhandlingsbordet.

Her fremhæves det, at man sender et signal til London om, at EU vil »pleje sine egne interesser under skilsmissen«.

Michel Barnier, der tidligere har været fransk udenrigsminister, pointerer over for Reuters, at han ligeså ofte taler engelsk som fransk i forbindelse med sit arbejde.

Barnier tilføjer, at reglerne om forhandlingssproget først kan fastsættes, når Theresa May har lanceret den formelle Brexit-proces næste år. Han tilføjer desuden, at han ligeså ofte taler engelsk som fransk i forbindelse med sit arbejde.

Engelsk er i dag det primære sprog i EU-sammenhænge. Inden de nordlige og østlige lande tilsluttede sig EU-samarbejdet, taltes der ofte fransk.