EU anklager 25 danske rejsebureauer for fusk

Anklager. Europa-kommissionen har set de danske rejsebureauer efter i sømmene. 25 faldt igennem.

25 ud af 62 danske rejsebureauer snød med ikke at vise totalpriser, lyder det fra EU. Om få måneder offentliggør EU navne på rejsebureauer som snyder forbrugerne.

Det skriver rejsebranchens nyhedsportal Takeoff.dk.

Ifølge Takeoff.dk afsluttede Europa-kommissionen i november en undersøgelse med fokus på totalpriser, tilgængelighed af annoncerede priser og negativ aftalebinding.

I Danmark undersøgte EU 62 hjemmesider, hvor der blev konstateret overtrædelser på 25 af portalerne. Disse 25 modtager nu henvendelse fra Kommissionen eller Forbrugerombudsmanden, der bistod kommissionen med at undersøge det danske marked, oplyser DRF Danmarks Rejsebureau Forening.

I denne henvendelse får rejsebureauerne fire måneder til at rette de konstaterede overtrædelser - hvorefter Kommissionen offentliggør hjemmesiderne navne, der ikke er i overensstemmelse med lovgivningen.

DRF har besluttet, at fristen for at rette ind i forhold til dansk lovgivning og DRF’s etiske regelsæt bliver en måned før Kommissionen. Det vil sige, at 15. februar er skæringsdato for medlemmer, der endnu ikke har indrettet markedsføring i overensstemmelse med loven og DRF’s etiske regelsæt.

Manglende efterlevelse vil medføre, at sagerne overdrages til afgørelse i DRF’s bestyrelse.

Kilde: Takeoff.dk