Et endnu sortere pølseår

Tabet på ulovligt pølsefusk i Fleggaard overstiger langt det første gæt, og hertil skal lægges et gevaldigt skattesmæk.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For den store familievirksomhed Fleggaard i Sønderjylland blev 2005 et hårdt år. Ikke alene var det året, hvor det blev afsløret, at to fremtrædende personer i selskabet havde beriget sig med sorte millioner fra salg af pølser syd for grænsen.

JydskeVestkysten skriver i dag, at omfanget af pølsefusk overstiger et tidligere gæt på 20-25 millioner, og det årsregnskab, der præsenteres i dag, viser yderligere, at Fleggaard-koncernen også har fået et skattesmæk på 63 millioner i en helt anden sag.

En undersøgelse, der er gennemført af både det tyske Finanzamt og af koncernens tyske revisionsselskab, viser et bedrageri, der har rystet alle. De sorte pølsepenge løber op i 40 millioner kroner, oplyser Fleggaard-koncernen.

- Såvel familien Fleggaard som koncernen som helhed er chokerede over omfanget af uregelmæssighederne og over det faktum, at de har fundet sted i en flerårig periode uden at blive opdaget, fortæller administrerende direktør i Fleggaard, Jens Klavsen.

Sagen har ikke mindst fået dramatiske konsekvenser for Peter Boris Fleggaard. Han var indtil afsløringen koncernens absolutte leder, men han er nu helt ude af virksomheden.

Også Viggo Tastesen, der ejer halvdelen af det DanDiscount og var chef for den store grænsevirksomhed, der blev snydt for en omsætning på de 40 millioner kroner, er sendt ud i kulden.

Dermed står Peter Boris Fleggaard og Viggo Tastesen, der begge i forvejen er mangemillionærer, som de to skyldige i pølsesagen.

Den er ikke slut. Nu venter der et erstatningskrav på de to.