Espirito Santo-storaktionær går i betalingsstandsning

Et af selskaberne bag den portugisiske bank Espirito Santo - Espirito Santo International (ESI) - er gået i betalingsstandsning og har søgt konkursbeskyttelse ved en domstol i Luxembourg.

Bank of Portugal direktør Carlos Costa ved en parlamentshøring i Lissabon d. 18 juli. Banco Espirito Santo skulle angiveligt ikke få problemer med at rejse ny kapital ved at inddrage nye investorer Fold sammen
Læs mere
Foto: RAFAEL MARCHANTE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selskabet kan ikke længere opfylde sine økonomiske forpligtelser.

Det oplyste Bloomberg News i weekenden.

Aktierne i den portugisiske bank reagerer dog ikke meget ved åbningen i Lissabon. Aktierne i Banco Espirito Santo koster 41,6 eurocent - knap 1 pct. mindre end ved lukningen fredag, hvor aktien steg 0,2 pct.

Meldingen kom efter, at Espirito Santo International i sidste uge blev tvunget til at udskyde betalingerne på sine kortfristede lån, og efter selskabets datterselskab Rioforte Investments efterfølgende meddelte, at det ikke er lykkedes at tilbagebetale en kortfristet gæld på 847 mio. euro.


- ESI er ikke for nuværende i stand til møde sine forpligtelser, hvilket skyldes udløb af en markant del af sin gæld, oplyste selskabet sent fredag.

Nyheden kommer, efter at Banco Espirito Santo de seneste uger har været i fokus, fordi der har hersket usikkerhed om bankens betalingsevne som følge af problemerne omkring Espirito Santo International, der ejer 20 pct. af aktierne i banken.

Der faldt dog ro en anelse ro på i forrige uge, da Banco Espirito Santo meddelte, at risikoen i forhold til Espirito Santo International maksimal kunne nå op på 1,18 mia. euro, og at selskabet har en buffer på 2,1 mia. euro, før solvenskravet på 8 pct. rammes.

Derudover har den portugisiske centralbank, Bank of Portugal, været ude og forsikre, at aktionærerne i banken er villige til at skyde penge i banken uden dog at komme det nærmere.

Derudover har den spanske avis El Economista skrevet, at blandt andre den spanske storbank Banco Santander muligvis skulle have været i dialog med den Bank of Portugal i forhold til at investere i Banco Espirito Santo.