Espersen overvejer hjælp til rederier

Økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K) er parat til at kigge på hjælp til danske rederier.

Læs mere
Fold sammen
Den økonomiske krise gør det vanskeligt for de danske skibsrederier at finansiere de cirka 300 skibe, der er afgivet bestilling på hos rederier rundt om i verden. Det kom frem efter økonomi- og erhvervsminister, Lene Espersen (K), torsdag mødtes med Danmarks Rederiforening.

Under mødet blev det aftalt, at foreningen skal give ministeren en status om et par uger, og herefter vil Espersen overveje, om rederierne skal have en hjælpende hånd.

- Jeg forstår godt rederiforeningens bekymring i forhold til at sikre, at bygning af nye skibe kan finansieres. Derfor vil vi overveje situationen. Rederierne og jeg er dog på forhånd enige om, at der ikke skal være tale om et kapløb om statslig støtte. Det kommer ikke på tale, men er der mulighed for andre løsninger, er jeg parat til at kigge på det, siger Lene Espersen.

En løsning kan for eksempel være, at man regnskabsteknisk sikrer rederier mod at skulle stille unødvendige garantier til rådighed, hvis skibenes værdier falder, oplyser Danmarks Rederiforening.

/ritzau/