Esbjergs Semco Maritime får travlt med at nå mål

Sent norsk opkøb og forsinkelse på kraftværksprojekt i El Salvador betød omsætningstab for Esbjerg-koncern i 2008. Målet om omsætning på 2,8 mia. kr. i 2010 fastholdes.

Læs mere
Fold sammen
Esbjerg største virksomhed, Semco Maritime A/S, kommer til at løbe stærkt i de kommende to år for at nå målet om en omsætning på 2,8 mia. kr. i strategiplanen Log-on 2008-2010. Den store leverandør af løsninger til olie og gas-sektoren og infrastrukturprojekter som kraftværker og lufthavne nåede i 2008 en omsætning omkring 1,5 mia. kr., hvilket er under det forventede niveau på 1,6-1,8 mia. kr.

Forsinkelse koster

- Forklaringen er, at vi først fik købt en norsk ingeniørvirksomhed sidst på året og dermed gik glip af det meste af en forventet omsætning 120 mio. kr., hvortil kommer øgede aktiviteter i vores andet selskab i Norge, som vi først får glæde af i år. Desuden blev vores kraftværksprojekt i El Salvador forsinket omkring ni måneder på grund af, at byggetilladelsen kom sent, og derfor fik vi ikke den omsætning på projektet, vi havde forventet i 2008, siger adm. direktør Erik Gaj Nielsen.

Semco Maritime havde i 2007 et resultat før skat på 61 mio. kr., og det bliver som følge af en omsætning lavere end budgetteret forholdsvis mindre i 2008, men fortsat på et pænt niveau.

Organisk vækst og opkøbErik Gaj Nielsen ønsker ikke at gøre finanskrisen til noget tema men erkender dog, at den ikke går sporløst hen over Semco Maritime.

Der er eksempler på udsatte ordrer som følge af den langt lavere pris på råolie og usikkerhed omkring finansieringen af projekter, men det er ikke på tale at foretage store nedskæringer i den ca. 1500 medarbejdere store virksomhed. Og omsætningsmålet i 2010 fastholdes.

- Væksten skal foregå organisk, 300 mio. kr. skal hentes ved mindre opkøb over hele verden, og et til to større opkøb i Nordeuropa skal øge omsætningen med 800 mio. kr., siger Erik Gaj Nielsen.

Produktion i VietnamEndvidere har Semco Maritime planer om at etablere egen produktion flere steder i udlandet.

Således indleder virksomheden om kort tid byggeriet af 2600 kvadratmeter produktion i den vietnamasiske by, Vung Tau, som med 45 medarbejdere skal bygge beboelsesmoduler til rigge i Indokina-landene. Inden for et års tid følger et opkøb på det boomende brasilianske olie- og gasmarked. I forvejen er der afdelinger i England, Norge, Dubai, Singapore, Mellemamerika og USA.