Esbjerg-virksomhed køber træplejeproducent

Opkøb. Esbjerg Farve- & Lakfabrik sikrer sig med købet af Faxe A/S i Hornbæk adgang til 2.000 forhandlere.

Esbjerg Farve- & Lakfabrik A/S har med virkning fra 1. oktober overtaget den landskendte virksomhed Faxe A/S, der fremstiller produkter til behandling og pleje af såvel indendørs som udendørs træ.

Overtagelsen af Faxe A/S betyder, at produktionen i løbet af nogle måneder flyttes fra Hornbæk til Esbjerg, mens salg og dele af administrationen fortsat vil være placeret i Hornbæk under ledelse af den hidtidige ejer Per Faxe, der fortsætter som direktør.

Faxe A/S blev grundlagt i 1926, og siden er det komplette træplejeprogram udviklet under ledelse af Per Faxe, der er tredje generation.

Programmet består i dag af lud, sæbe, lak og olie til overfladebehandling af alle former for træ.

Træplejeprogrammet markedsføres og sælges i Danmark til både byggemarkeder og farvehandlere samt på en række eksportmarkeder.

Det er disse distributionskanaler med over 2.000 forhandlere, som Esbjerg Farve- og Lakfabrik nu får adgang til. Overtagelsen af Faxe A/S omfatter ikke Faxe Design A/S, der udvikler og sælger eksklusive havemøbler og trægulve. Esbjerg Farve- & Lakfabrik er grundlagt i 1889.

Hidtil har virksomheden koncentreret sig om udvikling af skræddersyede løsninger til industrien samt salg af et standardsortiment i maling, som markedsføres via landets tekniske grossistvirksomheder. Endvidere er Esbjerg Farve- & Lakfabrik en større leverandør på markedet for touch-up maling til internationale fabrikanter af landbrugsmaskiner.

- Overtagelsen af Faxe A/S er resultatet af nøje strategiske overvejelser. Vi får nu adgang til et helt nyt markedssegment, hvor vi ikke har været repræsenteret i årevis. Markedet for produkter til behandling og vedligeholdelse af både indendørs og udendørs træværk er stigende. Træ anvendes overalt til flere og flere formål, siger adm. direktør Jens Ole Bahr, Esbjerg Farve- & Lakfabrik.

Esbjerg Farve- & Lakfabrik har de seneste 70 år været i den lokale Lindberg Tranberg-families eje og er en velkonsolideret virksomhed.

I det senest offentliggjorte regnskab steg resultatet før skat fra 2,0 til 3,3 mio. kr.

fm