Ericssons danske chef hastefyret

Ericssons danske chef, Tom Lundberg, er blevet fyret efter dybe uoverensstemmelser om driften. Lundberg selv bakker op om beslutningen, som Ericsson ikke vil kommentere.

Læs mere
Fold sammen
Han fik et år i stolen, og det var nok. Både for Ericsson og Tom Lundberg.

»Jeg har det fint med det, der er sket. Vores synspunkter lå så langt fra hinanden på en lang række områder, at det ikke kunne fortsætte,« siger en ganske afklaret, nu tidligere dansk Ericsson-chef, Tom Lundberg fra en mobiltelefon på hjemmeadressen. Klokken er 14.30, og Ericssons danske afdeling har netop sendt en af de korteste pressemeddelseser nogensinde. Her står blot, at Tom Lundberg fratræder sin stilling straks med virkning fra mandag. Og selv om samme meddelelse henviser til pressechef Ole Selchau for yderligere kommentarer, er der lukket for informationer om fyringen.

»Det her er en fyring, men det er en fyring, hvor jeg er 100 procent enig i, at den finder sted. Vi har fundamentalt været uenige, og uenigheden mellem mig og Ericsson er nået langt op i selskabet,« siger 47 årige Tom Lundberg.

Helt til tops?(til Ericssons topchef Carl-Henric Svanberg, red.)

»Nej, men lige under.«

Tom Lundberg kom til Ericsson i 1999 og blev udnævnt til dansk landechef i november 2003.

»Mine synspunkter om, hvordan man driver virksomhed i Danmark, deles ingen andre steder i Ericsson. Det handler om tillid til den måde jeg har valgt at lede virksomheden, og den har ikke været der.«

Ingen detaljer
Men du har tidligere udtalt, at det nu handler om, at se bort fra teknologi og i stedet fokusere på kunderne. Har det været udslagsgivende?

»Jeg kan ikke gå det nærmere i detaljer, hvad der er grunden. Jeg har ingen interesse i, at skade Ericsson. Tværtimod.«

Har du andet job på bedding?

»Nej, ikke noget konkret. Jeg har et par ting, jeg overvejer, men ikke noget konkret.«

Fyringen sker på et ekstremt kritisk tidpunkt, hvor Ericsson både internationalt og i Danmark netop har været igennem en af erhvervshistoriens største kriser og nu skulle prædike, at Ericsson er tilbage og klar til fremtiden. Det har Tom Lundberg sagt ved hver en lejlighed, men det var altså ikke nok.

Indtil der er fundet en afløser, som Ericsson siger kommer snart, vil Steinar Tveit, leder af Norden og Baltikum i Ericsson, stå for Danmark.