Erhvervsklima

Læs mere
Fold sammen
ISS med i Dansk Industri

ISS forlader Servicebranchens Arbejdsgiverforening (SBA) og træder i stedet ind i Dansk Industri (DI). Koncernen har de senere år hentet en stigende del af sin omsætning uden for det traditionelle rengøringsområde, hvilket er en af årsagerne til skiftet.

Allan Aebischer, administrerende direktør i ISS Danmark, påpeger, at det i forhold til såvel interessevaretagelse som bredden i rådgivningen er fordelagtigt for ISS at sidde med ved bordet i Dansk Industri.

Han understreger, at der ikke er tale om, at ISS smækker med døren. Medlemskabet af Dansk Industri medfører ingen ændringer i overenskomsten for de mere end 13.000 medarbejdere i ISS Danmark. ISS koncernen, der har datterselskaber i 40 lande, bliver medlem af DI fra 1. januar 2005.

Når ISS flytter fra Servicebranchens Arbejdsgiverforening til Dansk Industri, betyder det, at den største rengøringskoncern ikke længere sidder ved samme bord som resten af arbejdsgiverne i rengøringsbranchen. Det kommer til at betyde nye forhandlingsformer for fagforbundene - men overenskomsten fortsætter, lyder det fra Kvindeligt Arbejderforbunds (KAD''s) formand, Lillian Knudsen, og Dansk Funktionærforbunds næstformand, Villy Nielsen.

- Det betyder, at vi skal forhandle med ISS som enkeltstående virksomhed i Dansk Industri og resten af rengøringsbranchen i SBA hver for sig, når vi skal forhandle overenskomst i 2007, siger Lillian Knudsen.

I det nye fælles forbund for KAD og SiD, 3F, får Lillian Knudsen netop ansvar for rengøringsoverenskomsten, og hun har fuld tillid til, at medarbejdernes overenskomstmæssige forhold fortsætter uændrede efter koncernens skift af arbejdsgiverforening. RB-Børsen