Erhvervsfolk stævner advokatfirma

Strid. Mogens de Linde og Lorentz Jørgensen beskylder advokatfirmaet Bech-Bruun for at have videregivet fortrolige oplysninger til kapitalfonden Axcel. Oplysningerne gjorde det i 2004 muligt for Axcel at købe gulvfabrikanten Junckers for næsen af de to.

Den jyske byggekonge Mogens de Linde har sammen med møbelfabrikanten og finansmanden Lorentz Jørgensen stævnet 13 advokater i Danmarks største advokatfirma Bech-Bruun for overtrædelse af de advokatetiske regler. Det skriver Berlinske Business.

Stævningen vedrører Bech-Bruuns håndtering af rekonstruktionen af gulvfabrikken Junckers, som gik i betalingsstandsning i 2003. Mogens de Linde og Lorentz Jørgensen var i 2004 langt med at overtage den kriseramte gulvproducent, da en anden af Bech-Bruuns klienter, kapitalfonden Axcel, ifølge stævningen pludselig købte virksomheden for næsen af de to.

- Den her sag drejer sig ikke om penge. For Mogens de Linde og Lorentz Jørgensen er det et spørgsmål at få Bech Bruun og firmaets daværende bestyrelsesformand N.E. Nielsen til at erkende, at de har krænket de etiske regler, der gælder for advokater, siger sagsøgernes talsmand Henrik Egense. Ifølge stævningen har partnere eller medarbejdere hos Bech-Bruun udleveret væsentlige oplysninger og detaljer i deres rekonstruktionsplaner for Junckers til kapitalfonden Axcel Axcel gav da også sagsøgerne et plaster på såret og betalte senere en »godtgørelse« for at bruge Mogens de Lindes og Lorentz Jørgensens businessplan efterfølgende.

Ifølge sagsøgerne retter mistanken sig i første række mod advokat N.E. Nielsen, daværende bestyrelsesformand i Bech-Bruun, kendt erhvervsadvokat og bestyrelsesmedlem i danske selskaber som Torm, Cimber Air og Amagerbanken. Ifølge stævningen har N.E. Nielsen haft et "særdeles intensivt samarbejde med Axcel og Axcels direktør Christian Frigast om køb og salg af virksomheder". De to kender i forvejen hinanden fra Torms bestyrelse, hvor de er henholdsvis formand og næstformand i bestyrelsen, og de sidder desuden sammen i VL-gruppe 48.

De to sagsøgere forlanger, at N.E. Nielsen og de øvrige 12 anklagede advokater hos Bech-Bruun skal anerkende, at advokaterne har overtrådt reglerne for advokatfirmaers "ubeføjede" benyttelse af sagsøgernes erhvervshemmeligheder og misbrugt advokat/klient-fortroligheden.

AfviserBech-Bruuns ledende partner Lars Svenning Andersen kalder beskyldningerne »meget alvorlige«. Men han tilbageviser, at Bech-Bruun har været på kant med de advokatetiske regler: - Vi har gennem lang tid forsøgt at forklare Mogens de Linde og Lorentz Jørgensen, at der ikke er noget at komme efter. Vi har taget sagen alvorligt, og i efteråret foretog vi en gennemgang af hele forløbet uden at kunne sætte fingeren på noget, siger han til Berlingske Business.

Lars Svenning Andersen forklarer yderligere, at Axcel var klient hos Bech-Bruun, da Junckers kom i vanskeligheder. Derfor kom Axcel naturligt til Bech-Bruun og bad om bistand, da Axcel ønskede at gå ind i en købsproces og overtage gulvproducenten.

Klik her og læs hele historien på Business.dk