Erhvervschef: Roskilde Banks kollaps uden betydning

På trods af, at regionens bank krakkede, har det ikke haft nogle betydning for Roskildes erhvervsliv, siger erhvervschef.

Læs mere
Fold sammen
Roskilde Banks krak har ingen negativ betydning haft for det lokale erhvervsliv. Sådan lyder den overraskende konklusion i en analyse, som den lokale erhvervsdirektør Kim Valbum fra Erhvervssamarbejdet Sjælland netop har offentliggjort.

Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Erhvervsdirektør Kim Valbum har i sin analyse sammenlignet antallet af virksomheder, som er under konkursbehandling i Roskilde Kommune i forhold til de øvrige kommuner i Region Sjælland. Og holdt op i mod antallet af indbyggere, så kommer Roskilde Kommune ind på en fjerde plads over kommuner, der klarer konkurssituationen bedst i regionen.

I Roskilde er der en virksomhed under konkurs for hver 1251 borgere.

 - Der er ikke nogen virksomheder, der har tabt penge på Roskilde Bank. Alle der har tabt penge, er private mennesker. Så der er ingen overordnede følgeeffekter af bankens konkurs i det lokale erhvervsliv, siger Kim Valbum til DAGBLADET Roskilde.

Professor ved Handelshøjskolen i København, Finn Østrup, kalder dog rapportens konklusioner for forhastede.

- Jeg synes, det vil være forhastet at sige, at et kollaps i en regionalbank ikke har betydning for det lokale erhvervsliv, idet det er muligt, at Roskildes erhvervsliv i virkeligheden er meget integreret i Københavns. Konkurserne vil også afhænge af erhvervsstrukturen, og det er ganske enkelt for kort tid siden, at banken krakkede til, at der kan måles på antallet af konkurser, siger Finn Østrup.

- mja