Erhversklima

Læs mere
Fold sammen
Rekordlav rente

Alt tyder på, at refinansieringen af de mange rentetilpasningslån bliver til en rekordlav rente. Og samtidig har meget få ændret deres profil på lånene. Det oplyser Realkredit Danmark (RD).

Over halvdelen af de udbetalte FlexLån har haft årlig rentetilpasning, og den andel er steget i år.

- Tidligere har vi set en del kunder, der i takt med faldende renter og øget sandsynlighed for stigende renter, har ønsket at rentetilpasse knap så ofte. Men i år har under halvt så mange som sidste år skiftet profil, sige RD''s cheføkonom, Sune Mortensen.

Således er andelen af korte - et-årige - lån, der refinansieres, den største andel inden for de seneste fire rentetilpasninger. RB-Børsen

Højere ølsalg

Det samlede ølsalg i Danmark steg med 1,4 pct. i september i forhold til samme måned sidste år. Dermed er det samlede ølsalg i årets første tre kvartaler faldet med 5,7 pct. i forhold til samme periode året før.

Det viser en opgørelse på basis af de betalte ølafgifter i oktober fra Told og Skattestyrelsen. Ølafgifterne i en måned afspejler salget af øl måneden forinden.

I forhold til ølsalget i august var der tale om et fald på 14,7 pct. RB-Børsen

Boliglån lukker

Obligationsmarkedet fortsatte torsdag middag med at vise styrke, og herhjemme nåede den tiårige obligationsrente det laveste niveau siden juni sidste år. Der var umiddelbart intet nyt, der kunne forklare fremgangen, men renteniveauet vidner generelt om stor skepsis over for de økonomiske udsigter for euroregionen.

De lange realkreditobligationer lå et godt stykke over kurs pari, hvilket betyder, at der vil blive lukket for lånetilbud i dag.

- Låntagere, som er interesseret i fem pct. fast forrentede lån kan dog ånde lettet op. Det er muligt at få lånetilbud i et fem pct. lån med mulighed for afdragsfrihed. Det ligger lige nu i kurs 99,5, og det er et rigtig godt lån. Alternativt kan et garantilån overvejes, siger cheføkonom i BRF Kredit Jens Christian Nielsen.

Han fremhæver, at et fire pct. fastforrentet lån stadig er for lav i kurs til at BRF kan anbefale det. -fmj

Ny Jyske Bank direktør

Jyske Bank har udnævnt 41-årige Klaus Kaiser til afdelingsdirektør for Økonomiske Analyser fra den 1. februar 2005. Kaiser afløser 42-årige Ib Fredslund Madsen, der forbliver i banken, men som Deputy Manager i Private Banking - Gibraltar.

I afdelingen Økonomiske Analyser er der beskæ6ftiget ni økonomer ud over Klaus Kaiser. RB-Børsen

Uændret PFA-rente

PFA Pension holder depotrenten uændret efter årsskiftet. Dermed er renten forsat 5,3 pct. før skat og 4,5 pct. når skattevæsenet har fået sin andel. Det oplyser PFA Pension.

Satsen gælder dog kun for en måned ad gangen og kan ændres i løbet af året. Trods det lave renteniveau i år er PFA''s investeringsafkast kommet op i nærheden af 10 pct. før skat, oplyser PFA der regner med, at 99 pct. af investeringsafkastet efter risiko- og omkostningsresultat tilhører kunderne, mens ca. 1 pct. vil gå til egenkapitalen.

Onsdag meddelte AP Pension, at selskabet også vil fastholde depotrenten på 4,5 pct. efter skat, mens den ubeskattede depotrente bliver 5,3 pct. Nordea, Codan og PensionDanmark har tidligere oplyst, at deres depotrente i 2005 ligeledes er 4,5 pct. efter skat. RB-Børsen