Entreprenører vil være ejendomsmæglere

Altfavnende: Voksende storentreprenører vil de kommende år stå for stadig flere opgaver før, under og efter byggeri af boliger, forudser byggeråd. Skanska agter selv at begynde boligsalg inden årets udgang.

Læs mere
Fold sammen
Inden året er omme, forventer entreprenørgiganten Skanska for første gang uden brug af mæglere at stå for salget af et byggeri, koncernen selv har opført.

På den måde vil Skanska som storentreprenør stå bag hele processen i forbindelse med et byggeri lige fra køb af grundarealer over fundet af en villig investor til overdragelsen af nøglerne til en ejerbolig til køberen.

»Det er en proces, som vi er midt i. Det er vores ambition at opbygge vores egen salgsafdeling og på den måde være i direkte kontakt med køberen uden brug af mæglere,« siger boligchef Kent Traulsen fra Skanska Danmark.

Han oplyser, at Skanska allerede i år forventer egenhændigt at stå bag det første salg af ejerlejligheder.

Dermed er entreprenørgiganten Skanska et tydeligt billede på en udvikling blandt entreprenører i Danmark, som tegnes i et nyt debatoplæg om forandringerne i byggebranchen fra Byggeriets Udviklingsråd (BUR).

Oplægget peger på, at udviklingsselskaber og entreprenører i fremtiden vil komme til at sælge færdige ejerlejligheder direkte til forbrugerne.

»Det er en del af en produktudvikling hos entreprenørerne, der gør dem i stand til at favne hele processen selv - fra den bare grund til den færdige bolig,« siger sekretariatsleder Kristian Kristiansen fra BUR.

Allerede i dag kan man på Skanskas og NCCs hjemmesider og i deres boligbutikker søge oplysninger om de lejligheder og andre boliger, man har til salg.

Både Skanska og NCC har erfaringer med direkte boligsalg i Sverige. Skanska i Sverige har således senest indgået et samarbejde med IKEA om salg af 800 lejligheder gennem opslag i IKEAs butikker.