Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Da Susanne Hessellund, helikopterpilot, begyndte for sig selv efter en skilsmisse i 2007, havde hun kun en helikopter. Hos den potentielle storkunde Maersk Olie og Gas tvivlede man lidt på, om hun kunne levere varen med kun en maskine. Den første kontrakt kom alligevel i hus, men året efter blev helikopteren ramt af et lyn og måtte repareres i to uger. Susanne Hessellund holdt dog ord, selv om det blev hende en dyr fornøjelse. Hun hyrede for egen regning sine afløsere – og overholdt alle forpligtelser.
Maersk Olie & Gas er stadig den største kunde hos Bel Air, der i mellemtiden har fået seks helikoptere og har udviklet sig til en betydelig virksomhed på Esbjerg Flyveplads, hvor godt 60 medarbejdere er ansat. Kunderne findes først og fremmest i offshore-branchen. Idégrundlaget er at udføre helikopteroperationer og vedligeholdelse for kunder, der sætter pris på kvalitet, sikkerhed, præcision og exceptionel fleksibilitet.
Lige fra barnsben har Susanne Hessellund, 46 år, villet være helikopterpilot. Hun blev færdiguddannet i 1994 og har arbejdet i forskellige helikopterfirmaer, inden hun sammen med sin daværende mand stiftede Dancopter i 2002. De gik hver til sit fem år efter, og siden har Susanne Hessellund været herre i eget hus.
Susanne Hessellund er en rigtig iværksætter og entrepreneur, der driver virksomheden efter sine egne værdier. Familieånden, hvor kunderne og medarbejderne er i centrum, præger virksomheden. Den skal ikke sælges til en kapitalfond, for så kan den særlige familieånd ikke overleve, mener hun. Susanne Hessellund lytter dog til sparringspartnere i sin bestyrelse, der består af professionelle erhvervsfolk. For sin præstation erhverver Susanne Hessellund og Bel Air titlen som Entrepreneur of the Year i Sydjylland 2014.
I det seneste regnskabsår fløj de 56 medarbejdere hos Bel Air et overskud hjem før skat på lige så mange mio. kr. Bruttoavancen androg 138 mio. Susanne Hessellund er nu blandt de 100 rigeste i Danmark med en anslået formue på 1,2 mia. Kr. Men det stiger hende på ingen måde til hovedet. Virksomheden skal udvikles sammen med kunderne, men ikke vokse vildt.
Bel Air har planer om at ekspandere og skabe sig en base i Holland. Den største udfordring er at finansiere væksten, når man ikke har en kapitalfond, men kun en bank i ryggen. Helikoptere koster høje tocifrede millionbeløb.
Medarbejdermæssigt ligger lønnen hos Bell Air på markedsniveau, da Susanne Hessellund ikke ønsker at ansætte folk, fordi de tiltrækkes af lønnen. De skal tiltrækkes af virksomhedskulturen. Der er dog indført overskudsbonus til ledergruppen.
For at sikre, at medarbejderne har det bedst muligt, er der bl.a. iværksat et Time Out-projekt. Dvs. at medarbejderne på skift en gang om året sendes i luksussommerhus med ægtefælle fra torsdag middag til søndag middag. Her udfylder de spørgeskema om job og private udfordringer. Der kommer både en personlig coach og en massør og sørger for familiens velbefindende.