Englændere skal spare op i 24 år for at få råd til bolig

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann

Ny rapport fra den britiske tænketank the Resolution Foundation viser at lav- og middelindkomst borgere i gennemsnit skal spare op i 24, hvis de skal ind på boligmarkedet. Samme tal lå i slutningen af 1990'erne på tre år.

Det skriver den britiske avis the Guardian.

Rapporten har brugt tal fra den seneste undersøgelse af privatøkonomien i Storbritannien, foretaget af den britiske centralbank, Bank of England, og således fundet frem til, at med de stigende boligpriser vil det gennemsnitligt for de britiske købere med lav- og middelindkomst tage op til kvart århundrede at spare op til udbetalingen på et hus, hvis der om året lægges 5 pct. af den disponible indkomst til side.

- Nutidens rige baby-boomers havde nemt ved at købe hus for en generation eller to siden (...). Men nu kan deres børn eller børnebørn på ingen måde lige så let komme ind på markedet, siger Ashley Seager, medstifter af Intergenerational Foundation Think Tank i en kommentar til the Guardian.

Den britiske regering har for at komme problemet i møde introduceret en række tiltag, der skal hjælpe borgere med at komme ind på boligmarkedet.

Den finansielle komite i centralbanken og the Resolution Foundation har dog advaret mod, at tiltagene kan være med til at løfte priserne yderligere og derved reelt gøre det endnu sværere for borgere med de lavere indkomster at få råd til boligkøb.

/ritzau/FINANS