Energisk direktør i energiselskab

DONG-direktør benytter det udenlandske engagement og de medfølgende flyrejser til at få læst mails. Det er også på flyturene, at han får tid til at reflektere over fremtidens udfordringer.

Læs mere
Fold sammen
Med energifusionen mellem Elsam og DONG, med et større opkøb i Tyskland og med en svensk kartelsag, som dog endte med frifindelse, er direktør Kurt Bligaard Pedersen fra DONG den seneste tid blevet forholdsvis voldsomt eksponeret i medierne. Det tager han dog relativt roligt. Med tidligere chefjob i Falck og Finansministeriet og en tid som finansdirektør i Københavns Kommune, er han vant til at være i mediernes søgelys. Men medierne skal være hurtige på udløserknappen, for dagen er ofte tætpakket med møder og aftaler.Hvornår slår du øjnene op?

»Det gør jeg ved sekstiden. Så tager jeg en kop te og går i gang med aviserne. Jeg er igennem Berlingske Tidende, Jyllands-Posten, Børsen og Politiken før jeg ti minutter i syv vækker min kone og vores to drenge på 12 og 16. Så spiser familien morgenmad sammen, og jeg kører som regel hjemmefra ved halvotte-tiden,« siger DONG-direktøren.Hvordan starter din arbejdsdag?

»Oftest taler jeg i telefon det meste af bilturen fra København til Hørsholm. Jeg har på mit direktørområde en række chefer, som jeg lettest kan få fat på dette tidspunkt. Der kan også være store kunder, som jeg også typisk har lettest ved at træffe om morgenen. Når jeg er nået til kontoret og er færdig med telefonsamtalerne bruger jeg ofte fem-ti minutter på at tjekke mine mail, og når min sekretær Bente kommer lidt i halvni, så vender vi lige dagens program.«Hvordan håndterer du

dine e-mails?

»Jeg læser selv alle mine mails. Med vores udenlandske aktiviteter i Tyskland, Sverige og Holland har jeg fået langt mere rejsetid. Jeg har fået en helt let bærbar computer, og jeg benytter ofte ventetiden i lufthavne og tiden på fly til at få læst mails,« siger Kurt Bligaard Pedersen.Hvordan strukturerer du

din arbejdstid?

»Jeg har en elektronisk kalender, som min sekretær administrerer. Lige nu er der booket fuldstændig op indtil jul, men der er næsten altid noget, der kan flyttes eller aflyses, hvis der pludselig dukker presserende opgaver op. Jeg tager mig jævnligt tid til at gå en runde i huset og snakke med vores chefer og specialister. Jeg kan få en fornemmelsen af pulsen i vores forretning og de kan få mine vurderinger. Det giver noget andet end mere formelle møder. Med de mange rejser er flyturene også en oplagt mulighed for at tænke lidt længere ud i fremtiden.«Hvor lang er din arbejdsdag

og arbejdsuge?

»Jeg møder som sagt ved otte-tiden, og som regel tager jeg hjemad ved halvsyvtiden om aftenen, så spiser vi ved halvotte-tiden. Jeg forsøger som regel at holde fri det meste af weekenden, men tjekker typisk mine mails søndag eftermiddag, så jeg kan starte ugen med nogenlunde rent bord. Vi har altid direktionsmøde om mandagen, så der kan være læsestof, jeg skal igennem. På samme måde har der i forbindelse med vores investeringer i Tyskland også været forhandlinger, som lå i weekenden,« siger Kurt Bligaard Pedersen.Hvordan håndterer du stress?

»Først og fremmest har jeg et rigtig godt sovehjerte, jeg har aldrig oplevet, at jeg ikke kunne sove. Jeg har haft perioder, hvor jeg har været stresset, men både min kone og min sekretær er gode til at fortælle mig, når jeg lige skal sætte tempoet lidt ned.«Holder du frokostpause?

»Som minimum får jeg i hvert fald en gulerod. Jeg vil gætte på, at jeg to ud fem dage får spist i kantinen. Ellers tager jeg tre gulerødder i hånden, og tager en rundtur, hvor jeg snakker med medarbejderne.«Hvornår er du sammen

med familien?

»Det er først og fremmest i weekenderne. Indimellem får jeg dog også tid til at hjælpe min yngste søn med lektierne om aftenen.«Hvilke interesser og hobbies

optager dig, når du har fri?

»Bøger bliver det mest til i ferierne. Jeg har tidligere spillet badmintion, men det kniber med at få det presset ind i programmet. Især efter jeg er begyndt at rejse mere. Det er et af mine nytårsfortsætter.«Får du holdt ferie?

»Jeg holder altid tre-fire uges sommerferie. Ofte rejser vi længere væk, vi har været i Østen flere gange de seneste par år. Det er især børnene, som presser på for at komme derud. Der bliver også tid til skiferie i skolernes vinterferie.«Hvordan slutter din aften?

»Som regel tjekker jeg mine mails en enkelt gang sidst på aftenen. Der er en række af de energitidsskrifter, som jeg abonnerer på, som typisk bliver lagt ud elektronisk sidst på aftenen. Det er ofte også sidst på aftenen, at jeg får en snak med vores ældste dreng, når han er igennem lektierne. Jeg går typisk i seng ved elleve-halvtolv tiden,« fortæller Kurt Bligaard Pedersen.