Energibesparende storkøkkenmaskiner

Martin Krab fra firmaet af samme navn har i de seneste par dage i Erhvervsbladet hævdet, at SKI's digitale udbud udelukker offentlige kunder fra hans firmas produkter. Krab siger at, citat: "det er ærgerligt, for det offentlige får ikke det bedste og billigste for deres penge. Vores produkter er langt mere energibesparende".

Dette må nødvendigvis give anledning til en kommentar fra vor side, som dansk producent og leverandør blandt andet til de tre nævnte storkøkkenfirmaer, der er i konkurrence med Krab.

Køle- og fryseskabe er ofte blandt de storkøkkenmaskiner, der optager mest plads på energibudgettet.

Derfor har Elsparefonden i 2004 oprettet en positivliste over markedets mest energibesparende storkøkken køle- og fryseskabe. Denne liste er frit tilgængelig for alle professionelle indkøbere såvel offentlige som private på www.elsparefonden.dk.

Et opslag på denne uafhængige hjemmeside vil vise, hvilke produkter der med rette kan kaldes de mest energibesparende - og man må spejde forgæves efter Krab's produkter på positivlisten.

Det kan desuden undre, at Krab kritiserer brancheforeningen for storkøkkenudstyr (BFS) for ikke at ville tage SKI-aftalerne op til diskussion.

For det første er det næppe et emne for en brancheforening, men snarere et konkurrenceforhold mellem foreningens medlemmer.

For det andet er Krab's firma slet ikke medlem af brancheforeningen, hvorfor denne ikke kan kritiseres for ikke at tale hans sag.

At Martin Krab har en personlig holdning til spørgsmålet, det er han i sin gode ret til.

Men han burde afholde sig fra at fremføre udokumenterede påstande i den forbindelse.