Endnu ingen købere til Mærsk-båd

Skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller sejler fortsat i sin lystyacht, som han har sat til salg. Foreløbig er ingen købere på banen til den 73 fod store sejlbåd.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Køberne står ikke ligefrem i kø for at erhverve skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møllers 73 fod lyseblå lystyacht Klem VII. Båden er sat til salg hos en anerkendt hollandsk yachtmægler for omkring 19 millioner danske kroner.

Lars-Erik Brenøe, der er direktør hos A.P. Møller-Mærsk og personlig assistent for skibsrederen, siger, at Mærsk Mc-Kinney Møller fortsætter med at sejle i båden indtil han får leveret sin nye båd.

- Båden er ikke solgt endnu, og hr. Møller sejler i den, indtil han får sin nye båd leveret i juli, siger Lars-Erik Brenøe til Ritzau.

Efter at Mærsk Mc-Kinney Møller besluttede sig for at bestille den nye Swan-båd og skifte den gamle ud er finanskrise og økonomisk krise skyllet ind over verden. Det har ifølge bådbranchen indflydelse på salget af både nye og brugte både. Desuden henvender en lystyacht i den størrelse og til den pris sig til et begrænset publikum.

Mærsk Mc-Kinney Møller får sin spritnye lystyacht - en Swan 82 - leveret fra værftet Nautor Swan i Finland i midten af juli. Båden bliver angiveligt leveret i dagene omkring skibsrederens 96 års fødselsdag den 13. juli. Det er ønsket om bedre plads til sine gæster om bord, der fik Mærsk Mc-Kinney Møller til at skifte den 73 fod store sejlbåd ud med en ny på 82 fod. Den gamle er bygget i 2002 på det danske X-Yachtværft i Haderslev, og den lyseblå farve på fribordene går også igen på hynderne i bådens kahytter.

Den nye Swan-båd er otte fod større og koster i omegnen af 50 millioner kroner. Ud over at være lystyacht for Danmarks rigeste mand er den også arbejdsplads for en skipper og en kok. Mærsk Mc-Kinney Møller er en meget flittig sejler, og selv om der er en besætning om bord, er det oftest skibsrederen selv, der står ved roret, når han er på havet i sin sejlbåd.

/ritzau/