Endnu et fupfirma politianmeldt

Annoncehelvede. Håndværksrådet har i dag anmeldt virksomheden Dataforlaget til politiet, som står bag Regionsregistret. Efter flere henvendelser fra virksomheder, der er gået i annoncefælden, er det nu lykkedes at lave en samlet politianmeldelse.

I dag er endnu et fupfirma blevet politianmeldtfor at snyde virksomheder for millioner af annoncekroner.

Det er virksomheden Dataforlaget A/S, der driver hjemmesiden Regionsregistret.dk. Folkene bag henvender sig til andre virksomheder med påstanden om, at det er fra nytår er et krav at registrere sig på siden, fordi kommunalreformen kræver det.

Tidligere har Dataforlaget A/S drevet Amtstelefonbogen, men eftersom amter nu bliver ændret til regioner, så skal databasen opdateres. Dermed får annoncesælgerne det til at lyde, som om der er en offentlig indsats bag.

Den er der mange virksomheder, som hopper på og samtidig siger de ja til at betale mellem 1500 og 2000 kroner. Ganske enkelt, fordi de tror det er et lovkrav at betale for at blive registreret på siden. Men efterfølgende bliver virksomhederne kontaktet med krav om flere regninger for at blive i databasen.

- Vi har nu samlet 16 virksomheder til politianmeldelsen, som er blevet fuppet. Egentlig ville vi vente, indtil Dansk Telesupport skal i retten til foråret og se dommen. Men vi mener at have så gode beviser mod Dataforlaget, at vi anmelder dem allerede nu, siger Jeppe Rosenmejer, jurist i Håndværksrådet.

Stor sandsynlighed for tiltaleHan mener, at der med en samlet politianmeldelse er større sandsynlighed for at poltiet rejser tiltale. Der har været enkelte virksomheder, som på egen hånd har anmeldt furfirma, men politiet er ikke gået videre med sagerne.

Dataforlaget har derimod langt flere virksomheder imod sig, ligesom Dansk Tele Support havde det. Jeppe Rosenmejer mener dermed, at der efter al sandsynlighed vil blive rejst tiltale mod Dataforlaget.