Endnu en direktør i Landbrug & Fødevarer fratræder

Finansdirektør Lars Daugaard fra Landbrug & Fødevarer fratræder med øjeblikkelig virkning sin stilling. Det sker i kølvandet på topchefens afgang for få uger siden.

Landbrug & Fødevarer siger farvel til endnu en direktør i utide. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Organisationen Landbrug & Fødevarer har med omgående virkning fyret sin finansdirektør, Lars Daugaard.

Det sker i forlængelse af medarbejderhenvendelser til HR, formanden og til den etablerede whistleblowerordning, skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Henvendelserne har udløst en advokatundersøgelse, som har afsløret eksempler på en adfærd, der er i strid med Landbrug & Fødevarers værdier og forventninger til ledende medarbejdere, skriver organisationen.

Derfor får fyringen øjeblikkelig effekt.

»Da der er tale om en personalesag, kan jeg ikke gå i detaljer. Jeg vil dog gerne understrege, at undersøgelsen ikke omtaler grove overgreb, men formandskabet har efter nøje overvejelser konkluderet, at tilliden har lidt skade, og at samarbejdet hermed ophører,« siger formanden for Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard, til Landbrugsavisen.

Fyringen kommer få uger efter, at den daværende direktør i Landbrug & Fødevarer, Anne Arhnung, stoppede i sit job med omgående virkning. Årsagen blev angivet som uenighed med den øverste politiske ledelse om håndteringen af sagen om sexisme i DanBred.

Lars Daugaard har været finansdirektør i organisationen siden 2013, og han var også medlem af DanBreds bestyrelse frem til, at bestyrelsen trak sig i september som følge af den krænkelsessag i DanBred, der involverede den daværende direktør, Thomas Muurmann Henriksen.

Thomas Muurmann Henriksen blev opsagt på grund af sexchikane rettet mod flere kvinder, og da Landbrug & Fødevarer ejer en del af DanBred, var organisationen med til at træffe beslutningen om at opsige direktøren.

Direktøren beholdt dog i første omgang efter afsløringerne sin stilling, og kort efter blev også hele bestyrelsen i DanBred skiftet ud. I en efterfølgende pressemeddelelse fra Anne Arhnung angav hun, at »toneangivende valgte i formandskabet« ikke har lyttet til hende i forbindelse med håndteringen af sexismesagen.

DanBred arbejder med grisegenetik og sælger avlsdyr og sæd til store dele af verden.