Endnu en amerikansk gigant er i Vestagers søgelys

EUs danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager indleder undersøgelser af endnu en amerikansk internetgigant. Denne gang er det Amazon, der står for skud.

EUs konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, vil nu iværksætte en undersøgelse af, hvordan Amazon omgår EUs konkurrenceregler. Fold sammen
Læs mere
Foto: GARY CAMERON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Netbutikken Amazon kan nu se frem til at komme under EUs lup. Konkurrencekommissæren, Margrethe Vestager, vil åbne en formel undersøgelse af Amazons distribution af elektroniske bøger for brud på EUs konkurrenceregler.

Kommissæren vil blandt andet have undersøgt de klausuler, som Amazon har med udgiverne.

Klausulerne betyder nemlig, at udgivere er tvunget til at informere Amazon, hvis de bliver tilbudt mere favorable eller alternative vilkår, så de dermed kan tilbyde lige så gode vilkår.

»Det er mit job at sørge for, at Amazons aftaler med udgiverne ikke er en ulempe for forbrugerne, hvis de forhindrer andre udgivere i at udvikle nye løsninger, der kan være konkurrencedygtige med Amazon,« siger Vestager i en pressemeddelelse og fortsætter:

»Vores undersøgelse vil vise, om de overvejelser holder stik.«

De seneste måneder har EU-kommissionen indledt en række undersøgelser af, hvordan blandt andet også Google opererer på det europæiske marked.