En milliard til Metro-aviserne

Nye millioner skydes nu i Metro International.

Læs mere
Fold sammen
Metro International er et selvstændgigt børsnoteret selskab, der er udskilt af Modern Times Group (MTG). Og MTG skyder nu 200 mio. svenske kr. i Metro International i et såkaldt konvertibelt lån. De 200 mio. sv. kr. er hvad MTG netop har fået ind på salget af aktier i TV4.

Samtidig opfordres øvrige aktionærer i Metro International til at deltage i kapitaltilførelsen, så lånet i alt tilfører Metro International en milliard sv. kroner. Metro offentliggjorte i går finansieringsforslaget, skriver Dagens Industri.

Så sent som for et halvt år siden fik Metro andre 750 mio. sv. kr. i en aktietegning.

MTG står blandt meget andet bag TV3 og Viasat og er udsprunget af Kinnevik-koncernen, der kontrolleres af svenskeren Jan Hugo Stenbeck. Kinnevik-koncernen er fortsat aktionær i både Metro og MTG og Stenbeck er bestyrelsesformand i begge steder.

Metro International er herhjemme kendt for københavnske MetroXpress, men selskabet har 21 gratis søsteraviser i lige så mange storbyer verden over. Metro Internationals gratisaviser er en succes i nogle storbyer, men samlet set er økonomien presset.

I 2001 blev det til et underskud på 56 mio. dollar (782 mio. kr.) i Metro International ud af en omsætning på 110 mio. dollar (897 mio. kr.).