En lærerig uge venter i Herning

Konferencer. Der er masser af muligheder for at blive klogere under HI Industri 2007, hvor den ene konference afløser den anden de fleste er tilmed gratis.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan godt være, man som udstiller eller gæst på messen har for travlt til at afse tid til at deltage i en konference, men har man, er der masser af muligheder for at blive klogere på en lang række emner i løbet af messeugen.

HI Industri 2007 byder nemlig på en hel kaskade af konferencer, som dækker endog meget bredt.

Konferencerne er listet på på messens egen hjemmeside på internettet, www.hi-industri.dk/konferencer/, men her en lille appetitvækker.

Under overskriften "Enterprise 2.0" er Innovation Lab allerede på åbningsdagen vært ved en konference i FremtidsForum/Hal C om internettet som den centrale drivkraft i it-udviklingen.

Innovation Lab står samme dag også bag konferencen "Hotlist/Shortlist", som er en samling af de mest betydningsfulde tendenser inden for forskning, produktudvikling og servicedesign på det informationsteknologiske felt. Konferencen vil give et bud på, hvilke 10 teknologier og tendenser, der vil få størst betydning for erhvervslivet og samfundet resten af dette årti.

Alt i alt er der hele ni forskellige konferencer på åbningsdagen. Blandt dem finder man også dagens eneste "betalingskonference", "Innovations stræber / -dræber?", som HI Industri og ABB A/S står bag.

Konferencen, der holdes i messecentrets auditorium, er målrettet direktører, fabriks-chefer, produktionschefer, produktudviklere og ledere, der ønsker en større innovationskraft for at skabe et stærkere konkurrenceparameter for deres virksomhed. I konferencens panel finder man folk som Per Larsen, Udviklings- og Innovationschef hos ABB A/S, Jørgen Thorball, Direktør for forretningsudvikling hos Novozymes, Mads Christoffersen, lektor, mag.art., Danmarks Tekniske Universitet og Michael Bendix, Direktør for salgsudvikling hos Integral A/S.

Arrangørerne lover, at deltagerne vil få konkrete redskaber til at skabe sig større innovationskraft.

I opfindernes tegnEr der mange konferencer på åbningsdagen er det intet at regne med i sammenligning med onsdagen, hvor der er hele 25 konferencer spændende fra nanoteknologi over terror og PET til noget så umiddelbart forståeligt som en konference om "Optimal frysning af fødevarer" arrangeret af Teknologisk Institut.

Onsdagen står i øvrigt i opfindernes tegn. Det er onsdag eftermiddag, vinderen af den store idé- og opfinderkonkurrence afsløres.

Dagen efter, hvor der igen er et kvart hundrede konferencer, flere er gentagelser fra tidligere, sættes der netop fokus på opfinderne under en konference med overskriften "Private opfindere et overset innovationspotentiale?"

Opfinderrådgivningen på Teknologisk Institut har foretaget en spørgeskemaundersøgelse blandt danske opfindere for at få afdækket, om de gemmer opfindelser i skuffer og skabe. Svaret er et højt og overbevisende ja. Der er masser af uudnyttet potentiale, fremgår det.

Opfindere kan således udgøre en vigtig del af den fødekæde, lyder vurderingen fra Teknologisk Institut, der samtidig konstaterer, at det danske samfund i dag går glip af dette innovationspotentiale, fordi mange opfindelserne forbliver i skuffen.

Er det rådgivning, tid, penge eller noget helt andet opfinderne savner? bliver der spurgt på konferencen.

Fredag, hvor messen slutter, er der også konferencer, men knap så mange som de foregående dage.

Innovation Lab, der indleder den lange række af konferencer, slutter den også fredag med endnu en konference med udgangspunkt i internettet "An internet of things", der handler om, hvordan forskellige netværk sørger for at holde apparater, mobiler, computere og gadgets opdateret i forhold til hinanden.