»En drengedrøm, der går i opfyldelse« – det skal Martin Rossen lave hos Danfoss

Stabschef og særlig rådgiver for statsministeren Martin Rossen skifter til et job som global kommunikationsdirektør i industrigiganten Danfoss. Sønderjyden Martin Rossen selv kalder jobbet hos Danfoss for en »drengedrøm«.

Statsminister Mette Frederiksens (S) stabschef og særlige rådgiver, Martin Rossen, søger andre græsgange og skifter til et job som global kommunikationsdirektør i Danfoss. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter ni års tæt samarbejde med statsminister Mette Frederiksen (S), heraf det seneste år i en omdiskuteret rolle som stabschef og særlig rådgiver i Statsministeriet, forlader Martin Rossen sin magtfulde post for at blive senior vice president i industrikoncernen Danfoss, oplyser Statsministeriet i en pressemeddelse.

Mere konkret skal Martin Rossen være global kommunikationsdirektør eller »Senior Vice President, Group Coummunication & Reputation« i den sønderjyske industrigigant. Det oplyser Danfoss til Berlingske.

Rossen kommer i sit nye job til at stå med det overordnede ansvar for Danfoss’ public affairs- og lobbyarbejde samt strategiske kommunikation.

Jobbet som global kommunikationsdirektør har stået ledigt siden december sidste år, hvor den daværende kommunikationsdirektør Kenth Kærhøg døde af en kræftsygdom.

Rossens mor var ansat i Danfoss

Ifølge Martin Rossen, der er født og opvokset på Als, er et job hos Danfoss en drengedrøm for ham.

»Danfoss er en drengedrøm, der går i opfyldelse. Jeg er vokset op på Als, og min mor var ansat i virksomheden. Danfoss spiller en vigtig rolle for, at verden lykkes med den grønne omstilling. Samtidig har Danfoss en enorm betydning for danske arbejdspladser og vores fælles velstand,« udtaler Martin Rossen i pressemeddelelsen fra Statsministeriet.

»Jeg er lige dele stolt og ydmyg over at skulle bidrage til den fortsatte udvikling af Danfoss. Jeg står foran en stejl læringskurve, hvor jeg skal bruge al min erfaring inden for strategi og ledelse. Jeg er overbevist om, at ikke mindst den grønne omstilling kræver et endnu stærkere samspil mellem politiske systemer og globale virksomheder. Det gælder særligt i Europa og den øvrige verden. I min nye rolle håber jeg at kunne bringe forretning og politik tættere sammen på tværs af landegrænser, så vi kan levere nye grønne fremskridt og vækst i forretningen,« tilføjer han.

Som global kommunikationsdirektør bliver Martin Rossen nu fremover topchef Kim Fausings højre hånd, når det gælder public affairs og strategisk kommunikation. Senior vice presidents i Danfoss er placeret lige under den seks mand store koncernledelse, og i Martin Rossens tilfælde kommer han til at referere direkte til topchefen.

Danfoss er herhjemme bedst kendt for at producere de termostater, der regulerer varmen fra radiatorer, men selskabets største forretningsområder er komponenter til blandt andet fjernvarme, aircondition, og centrale dele til elektriske biler og maskiner. Danfoss har specialiseret sig i at udvikle innovative komponenter, som hjælper kunderne med at spare på energien og begrænser CO2-udledningen. Selskabet solgte sidste år for 47 mia. kroner og har omkring 27.000 ansatte.

»Jeg er meget glad for at kunne byde Martin Rossen velkommen på holdet. Jeg er overbevist om, at han vil styrke Danfoss med sin lange og tunge strategiske erfaring, sin evne til at eksekvere og ikke mindst sin unikke indsigt i public affairs og strategisk kommunikation,« siger topchef Kim Fausing i en pressemeddelelse.

Kim Fausing har ifølge Berlingskes oplysninger under coronakrisen været en del af en mindre gruppe af topchefer fra de helt store danske virksomheder, som løbende har holdt videomøder med statsministeren og hendes nærmeste, herunder Martin Rossen, om situationen.

»Martin kommer med en fremragende ledererfaring og en stærk kommunikationsbaggrund og har en dedikation til Danfoss, der går tilbage til hans barndom på Als. Danfoss er på en særdeles spændende rejse, hvor vi vokser, og hvor vi cementerer vores brand i hele verden. Og her vil Martins meget professionelle tilgang gøre en forskel,« tilføjer Kim Fausing.

Martin Rossen tiltræder sin stilling i Danfoss’ hovedkvarter i Nordborg på Als 1. november i år.