Elon Musk i dialog om at redde indespærrede fodbolddrenge

Teslas topchef åbner for at hjælpe det nødstedte fodboldhold fanget i Thailand. »Boring Co. har avanceret jordradar og er ret gode til at grave huller,« skriver han.

Foto: Joshua LOTT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Kan du på nogen måde hjælpe med at få de 12 thaidrenge og deres træner ud af hulen,« lød Twitter-spørgsmålet til Elon Musk tidligere på ugen.

Svaret kom næste morgen. Selvom den amerikanske topchef regnede med, at de thailandske myndigheder havde situationen under kontrol, »ville han være glad for at hjælpe«.

I går blev det bekræftet, at Elon Musk er i dialog med myndighederne om at hjælpe til i redningsaktionen af det indespærrede hold fodbolddrenge, skriver Bloomberg.

De 12 indespærrede fodbolddrenge sidder fortsat indespærret i Tham Luang-hulesystemet i det nordlige Thailand, hvor de har været fanget siden den 23. juni. Til trods for flere dykkeraktioner, har det har endnu ikke været muligt at få dem fri.

Her kommer idémageren Musk ind i billedet.

Drenegene blev opdaget i mandags efter at have brugt ti dage i den underjordiske hule. Siden da har dykkere forsynet dem med mad i form af flydende protein. Fold sammen
Læs mere

Pumper, batterier og et boreeventyr

På nogle måder giver det god mening, at det netop var Musk, der blev spurgt efter. Den 47-årige sydafrikaner er, foruden topchef for elbilsproducenten Tesla, manden bag rumfartsprojektet SpaceX og seneste skud på stammen er tunnelvirksomheden Boring Co.

Sidstnævnte offentliggjorde for et par måneder siden den første funktionelle tunnel, som virksomheden udgravede under den californiske storby Los Angeles. Ifølge Musk kan de erfaringer måske komme drengene til undsætning i hulen, hvor de fortsat kæmper med vandstanden.

»Boring Co. har avancerede jordradar & er ret gode til at grave huller. Ved ikke om pumpehastigheden er begrænset af mængden af strøm eller om pumperne er for små. Men hvis det er tilfældet, kunne man sende fuldt opladede Powerpacks (Teslaproducerede special batterienheder, red.) og pumper ned,« skrev han efterfølgende på Twitter.

Det er ikke første gang, at Musk træder til i katastrofesituationer. Tesla har tidligere stillet rådgning og materiel til rådighed i forbindelse med genopbygningen af Puerto Rico, efter at orkanen Maria ramte øen i fjor.

Det er uvist hvilken hjælp eventuel assistance vil tage.