El-virksomhed køber sig ind på Esbjerg Havn

Ejeren af Sydvestjyllands største el-installationsvirksomhed vil have del i øget vækst på Esbjerg Havn.

Læs mere
Fold sammen
Elinstallationsvirksomheden Olesen & Jensen A/S får et vigtigt ben inden for på Esbjerg Havn ved at overtage halvdelen af aktierne i Nordsø Elektronik a/s, der med 16 medarbejdere betjener danske og internationale rederier, off-shoresektoren og industrien med levering og service af elektronisk udstyr.

- Vi tror på, at der vil ske mere på Esbjerg Havn i fremtiden, og derfor er det vigtigt at være synlig. På det elektromekaniske område er der ikke mange andre end vore to virksomheder i byen, og nu får vi samlet ekspertisen. Nordsø Elektronik får adgang til vores 1.400 kvadrat- meter store elektromekaniske værksted med teststande til afprøvning af motorer, generatorer og pumper, og vi får tilført deres store knowhow, siger adm. direktør Claus Boel, Olesen & Jensen.

Det bliver i familien

Sammen med hustruen Marlene købte han i august 2005 Olesen & Jensen af sin svigerfar, Carsten Jensen, der også i dette tilfælde er i sælgerens rolle.

Han købte i 1988 det daværende Mads Olesen, hvis historie på havnen går tilbage til 1919. Med op- og nedture undervejs har Nordsø Elektronik på succesfuld vis formået at omstille sig fra især at være servicevirksomhed for fiskeriet til at betjene en bredere kundekreds.

Salget er første fase i et glidende generationsskifte, hvor der lægges stor vægt på kontinuitet for kunder og medarbejdere. Lars Bakken Jepsen fortsætter således som direktør, og Carsten Jensen vil fortsat have sin daglige gang i virksomheden. Han ejer desuden Ocean Team Scandinavia A/S med afdelinger i Esbjerg og Qatar, som leverer smøreolie- og procesrensningsanlæg.

Voksende overskudNordsø Elektronik med en omsætning på 16 mio. kr. har i de senere år leveret stigende overskud og matcher dermed Olesen & Jensen, der med omkring 100 medarbejdere er landsdelens største inden for elinstallation. I det regnskabsår, der sluttede 30. september 2008, øgede Olesen & Jensen overskuddet før skat fra 1,7 til 4,7 mio. kr. Omsætningen blev øget med 10 mio. kr. til cirka 92 mio. kr.

- Det er da klart, det giver mod på at kaste os ud i dette opkøb, at vi nu har styr på vores basisforretning, siger Claus Boel, der forventer, at det nye ejerskab vil smitte positivt af på omsætningen i begge selskaber.