Eksperter tror ikke at Fields giver butikslukninger

Der bliver ikke brug for at dreje nøglen om i butikker i det storkøbenhavnske område på grund af åbningen af Fields i Ørestaden på tirsdag.

Læs mere
Fold sammen
Skandinaviens største shoppingcenter på 115.000 kvadratmeter vil først og fremmest trække omsætning fra andre storcentre. Der vil dog også blive flyttet kunder og omsætning fra "normale" butikker, hvis Fields skal nå målet om 2,5 milliarder i omsætning, vurderer detailhandelseksperter.

- Men det får ikke nogen dramatiske følger. Fields vil hente omsætning spredt ud over så stort et område - Sydsverige, hovedstadsområdet og det sjællandske opland - at det ikke vil kunne mærkes på de små butikker. Dem, der vil blive berørt mest, er omegnscentrene, siger arbejdende bestyrelsesformand i Scandinavian Retail Institute, Bruno Christensen.

Stig Birk Dørler er direktør i Absalon & Co, der formidler butikker på Strøget og i storcentre, forventer den samme effekt, som da storcentret Fisketorvet åbnede, nemlig en masse opmærksomhed i begyndelsen.

Heller ikke Magasin og Illum, hvor det ikke går så godt, vil blive ramt af Fields. Det afgørende for dem er, at de ligger i midtbyen, mens Fields først og fremmest vil vinde kunder på at kunne tilbyde tusindvis af parkeringspladser./ritzau/