Eks-minister taler over sig igen

Den forhenværende svenske erhvervsminister Bjørn Rosengren æder udtalelse om gratisavis i sig igen. Tidligere kaldte han Norge for »den sidste Sovjet-stat«.

Den omstridte tidligere svenske erhvervsminister Björn Rosengren, der bl.a. en gang kom til at kalde Norge for »den sidste Sovjet-stat«, har igen vakt opsigt med en uheldig udtalelse, der enten var utidig eller bare upræcis.

Den altid åbenmundede Rosengren, der blev skiftet ud efter den seneste svenske regeringsomdannelse, fik som trøstepræmie et job som rådgiver for den svenske mediekoncern MTG, der bl.a. via et søsterselskab ejer gratisaviserne Metro (i Danmark MetroXpress) i 25 lande.

Bekræftelse
I et interview med erhvervsmagasinet Affärdsvärlden, der udkom i tirsdags, sagde han, at »Metro i dag er verdens næststørste avis, der læses af 13 mio. mennesker om dagen i 16 lande, i 25 byer - og vi har for nylig åbnet den i New York.«

Det tog bladet som en bekræftelse på sin egen nyhed om, at Metro snart skal også skal komme i verdens førende metropol - en nyhed, som alle andre hos forlaget har nægtet at bekræfte.

I går gik Rosengren så igen på banen med en ny udtalelse. Han var blevet misforstået, hævdede han.

»Det var en misforståelse. Hvad jeg mente var, at vi har et kontor i New York. Det har vi haft i fire år,« siger han.

Affärsvärlden tager dog ikke dementiet for gode varer. »Det er velkendt, at Metro bl.a. har ansat nøglepersoner til den nye udgave.«

Det er nærmest normen i medieverdenen, at nyudgivelser aldrig annonceres før i allersidste øjeblik - af konkurrencemæssige årsager.