Egypten tæt på milliardlån fra IMF

Den Internationale Valutafond (IMF) og Egypten er kommet et skridt nærmere hinanden i forhandlingerne om et lån på 4,8 milliarder dollar til landets kriseramte økonomi.

Foto: AMR ABDALLAH DALSH. Egypten har i mere end et år været præget af uroligheder. Nu er præsident Mohamed Mursi  ved magten, hvilket denne demonstrant bifalder.
Læs mere
Fold sammen
EGYPTEN: Højtstående embedsmænd fra Den Internationale Valutafond (IMF) bekræfter mandag ifølge Reuters, at Egypten nærmer sig en aftale om et lån på 4,8 milliarder dollar (27,46 milliarder kroner). Den positive melding kommer efter valutafondens drøftelser med den egyptiske regering om landets økonomiske strategi under et besøg i Kairo.

Egypten har bedt om lånet for at sikre landets budget og undgå en valutakrise efter den seneste tids politiske uro 

- Jeg har haft produktive drøftelser med præsident Mohamed Mursi og premierminister Hisham Kandil om økonomien og de finansielle udfordringer landet står over for, siger Masood Ahmed, der er IMFs chef for Mellemøsten og Centralasien.

Egypten bad om et lån fra IMF i november sidste år, men udskød den formelle afslutning af aftalen i sidste måned på grund af politiske protester.

Analytikere ser IMF-lånet som afgørende for Egyptens islamistiske regerings troværdighed over for finansmarkederne. Det egyptiske pund ramte en rekordlav kurs over for den amerikanske dollar mandag, i takt med at den politiske uro tærer på landets valutareserver.

BNB