Egmont overtager Rasmus Klump

Rasmus Nalle, Bamse Bjørn eller Petzi også kendt som Rasmus Klump skifter ejer. Egemont Seriforlaget har købt rettighederne til den kære bjørn af Viking Media.

- Rasmus Klump er synonym med gode historier om venskab og hjælpsomhed. Desuden er universet en gedigen klassiker med moderne potentiale, som vi er glade for at videreføre og fremtidssikre, siger adm. dir. Jan Neiiendam, Egmont Serieforlaget. Den nye ejer vil styrke kendskabet til universet. Både med nye initiativer og via samarbejde med søsterselskaber som eksempelvis Nordisk Film og musikselskabet MBO. Egmont overtager også kontakt og dialog med en lang række eksterne virksomheder, der har licens til at anvende Rasmus Klump. Enten som omdrejningspunkt for historier i trykte og elektroniske medier, som legetøj eller som populært blikfang for andre produkter, eksempelvis rejser og bankvirksomhed.

Siden 1951 er Rasmus Klump trykt som tegneserie i flere end 400 forskellige dagblade. Bøgerne er oversat til 18 sprog og udgivet i 25 lande. Og 52 episoder tegnefilm er flittigt vist på tv-skærme i mange lande. Dertil kommer blandt andet spil, tegneseriealbums og legetøj. Universet er mest udbredt i Norden og de tysktalende lande, men er også populært i Frankrig og Belgien.

- trichs