Efter overraskende jobrapport: Humøret er højt blandt de amerikanske aktieinvestorer

Humøret blandt de amerikanske aktieinvestorer blev fredag eftermiddag løftet, da de kunne kigge nærmere på en bedre end ventet jobrapport.

I USA voksede beskæftigelsen uden for landbruget med 222.000 i juni, og det er langt højere end forventningerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOE RAEDLE

Humøret blandt de amerikanske aktieinvestorer blev fredag eftermiddag løftet, da de kunne kigge nærmere på en bedre end ventet jobrapport.

Hvor futures inden rapporten indikerede en nogenlunde uændret åbning, blev tendensen, efter at tallene lå klar, noget mere grøn.

Det viste sig nemlig, at beskæftigelsen uden for landbruget voksede med 222.000 i juni mod et ventet antal på 178.000 job. Samtidig blev tallet for maj revideret op. Dog var arbejdsløsheden lidt større end ventet, og lønningerne voksede mindre end ventet.

Efter kort tids handel øger S&P 500-indekset 0,3 pct., det tunge Dow Jones-indeks stiger 0,2 pct., mens Nasdaq-indekset begynder med et løft på 0,4 pct. Torsdag faldt alle tre toneangivende indeks - størst var faldet for Nasdaq-aktierne.

Jobrapporten er vigtig, fordi det er blandt den amerikanske centralbanks, Federal Reserves, foretrukne nøgletal og dermed kan give et praj om, hvordan landet ligger i forhold til en kommende rentestigning. Federal Reserve har varslet yderligere en rentestigning i 2017.

Blandt enkeltaktierne er der et løft til Tesla, efter at selskabet, der er kendt for sine elbiler, har annonceret en stor batteriaftale til vedvarende energi i Australien. Batteriparken vil være verdens største af sin slags og skal kunne sikre nødstrøm til omkring 30.000 husstande i delstaten South Australia, skriver Reuters.

Tesla-aktien stiger 0,8 pct. i den tidlige handel.

/ritzau/FINANS