Efter afsløringer: Krisemøde i 3F tirsdag om formandens dobbeltliv

Tirsdag er der indkaldt til møde i 3F om formand Per Christensens dobbeltliv. Oprindelig var mødet planlagt til torsdag.

Forbundsformanden for 3F, Per Christensen, skal tirsdag til krisemøde om sit årelange dobbeltliv. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hovedbestyrelsen i fagforeningen 3F er indkaldt til ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde tirsdag formiddag, oplyser flere kilder til Berlingske.

Mødet vil handle om 3F-formand Per Christensens årelange dobbeltliv, som tre kvinder fortalte om i B.T. fredag.

Ifølge oplysningerne var mødet oprindelig planlagt til torsdag, men er nu rykket frem til i morgen, tirsdag, mellem klokken 10 og 12.

Det sker, efter at en tillidsmand fra hovedbestyrelsen lørdag opfordrede formanden til at indkalde til et ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde for at afklare, om Per Christensen har brugt ressourcer fra forbundet til at dække over sit dobbeltliv.

»Han vil komme med en redegørelse for den del, der handler om eventuelt sammenblanding af økonomi og privatliv,« oplyser en kilde.

Mødet vil finde sted på 3Fs hovedkontor i København, men vil også være muligt at følge virtuelt. Hovedbestyrelsen består af 88 medlemmer, der kommer fra de forskellige grupper i 3F og fra lokalafdelingerne.

B.T. kunne fredag fortælle, at Per Christensen i årevis – og ad to omgange – har ført et dobbeltliv med to kvinder. Tre af de fire kvinder står frem i B.T. og fortæller om dobbeltlivet, som indebar to bopæle, to sæt bonusbørn, dobbelt op på ferier og familiefødselsdage.

De tre kvinder – Laila Kildesgaard, Louise Mogensen og Amalie Mathiassen – fortæller samstemmende til B.T., at de hver især har været i forhold med Per Christensen uden at være klar over, at han samtidig så en anden.

Berlingske har via en lang række kilder fået forløbet bekræftet.

Per Christensen, der har været formand for 3F siden 2013, skrev på sin Facebook-profil fredag, at han fortryder dobbeltlivet.

»Jeg angrer dybt, at jeg lod mit svigt og løgnene komme så langt ud, som jeg gjorde. Jeg er meget ked af og kan se, at jeg har forvoldt meget smerte og vrede hos mennesker, der stod mig allernærmest«

Lørdag fremgik det af et skriftligt svar fra Tina Christensen, næstformand i 3F, at fagforeningen ikke har kendskab til forhold, der tyder på misbrug af hverken embede eller 3F-midler i forbindelse med Per Christensens privatliv.

»Det er stærkt ubehageligt for de kvinder, at de er blevet svigtet – det tror jeg, at alle kan forstå. Men jeg mener, at det her er dybt privat,« understreger hun.