ECB: Recessionen slutter i år

2013 bliver året, hvor den europæiske økonomi slipper ud af recessionen, lyder det fra Den Europæiske Centralbank.

Foto: DANIEL ROLAND
Den europæiske centralbank, ECB, forventer, at eurozonens økonomi langsomt forbedrer sig i år og trækker sig ud af recession. Det skriver ECB i sin månedsrapport.

- Vores lempelige pengepolitik, sammen med en markant forbedring tillid og mindsket fragmentering på finansmarkederne, bør arbejde sig ind i økonomien, og den globale efterspørgsel bør styrkes, skriver ECB i sin rapport.

ECB vurderer, at det nu er op til medlemslandende at gennemføre strukturelle reformer, da man nu har skabt ro på finansmarkederne og fortsat holder sine renter lave.

- Yderligere strukturelle reformer bør implementeres hurtigt for at gøre eurozonen mere fleksibel, dynamisk og konkurrencedygtig, skriver ECB.

Træerne vokser da heller ikke ind i himlen på trods af troen på, at økonomien i eurozonen vil forbedre sig senere i år.

- Risiciene for eurozonen er fortsat til den negative side. Risiciene er hovedsageligt relateret til langsom implementering af strukturelle reformer, geopolitiske problemer og ubalancer i store, industrialiserede lande. Disse faktorer kan potentielt dæmpe økonomien længere, end nuværende estimeret og yderligere udskyde genrejsningen af private investeringer, beskæftigelsen og forbruget, skriver ECB.

/ritzau/FINANS