ECB-møde: Draghi rører ikke renten

Den Europæiske Centralbank med præsident Mario Draghi i spidsen holder udlånsrenten i ro. Nu er fokus rettet mod ECB-chefens tale.

Præsident for ECB, Mario Draghi, har spillet højt spil op til det pengepolitiske møde og derved skruet forventningerne i vejret. Fold sammen
Læs mere
Foto: FREDRIK VON ERICHSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Resultatet af dagens pengepolitiske møde i den Europæiske Centralbank (ECB) har været ventet med spænding, og nu har ECB-chef Mario Draghi netop offentliggjort, at udlånsrenten forbliver uændret på 0,75 pct.

Dermed trækker ECB-chefen ikke "det danske kort" ved at lade renten gå i negativ.Klokken 14.30 holder Draghi den længe ventede tale, hvor han vil løfte sløret om, hvorvidt ECB som lovet er klar med tiltag i forhold statsobligationerne i de kriseramte lande i Sydeuropa.

"Den første udmelding var helt som ventet, og nu sidder alle neglebidende og venter i spænding på, om han vil tage nogle af de mindre traditionelle værktøjer som eksempelvis opkøb af banklån via EFSF (krisefond, red.) i brug," siger Henrik Drusebjerg, der er seniorstrateg i Nordea.

Udfaldet af rentemødet har været ventet med spænding, og forventninger blev skruet i vejret, da Mario Draghi på en tale ved en konference i London i sidste uge sagde, at ECB ville gøre "hvad som helst for at forsvare euroen".

Før mødet var der enighed om, at Mario Draghi oven på løfterne sidste torsdag ikke kunne tillade sig at lade være med at fremvise konkrete tiltag i dag.

"Hvis Draghi kommer ud fra mødet med ingenting, så vil markedet reagere ekstremt negativt, og ECB vil have en kæmpe krise i deres hænder. Jeg kan umuligt forestille mig, hvad han kunne sige, der ville kunne erstatte konkret handling," sagde James Nixon, der er cheføkonom i Societé General til Bloomberg.

Indtil videre reagerer euroen ved at holde niveauet, ligesom den lige nu er blevet styrket i forhold til dollaren. Kort før udmeldingen var kursen på euroen styrket som følge af positive forventninger på aktiemarkedet. Renten på 10-årige spanske statsobligationer var også faldet med -9,3 pct til 6,557 pct.