ECB-chef: Banker har brug for stærk myndighed

Europas banker har brug for en stærk og centralplaceret myndighed til håndtering af svage långivere.

Bankunionen skulle gerne være med til at sætte fart på genrejsningen af bankerne, lyder det fra chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, Fold sammen
Læs mere
Foto: INTS KALNINS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det siger Mario Draghi, chefen for Den Europæiske Centralbank, mandag ifølge Bloomberg News, efter at det i weekenden ikke lykkedes regionens ledere at nå til enighed om planerne for et eftersyn af banktilsynet.

- Bankunionen skulle gerne være med til at sætte fart på genrejsningen af bankerne, lyder det fra Mario Draghi som tilføjer, at der er brug for en mekanisme, der tillader en afvikling af nødlidende banker, uden at det betyder risiko for finansiel ustabilitet.

Mario Draghi mener, at den manglende gennemskuelighed i den reelle værdi af aktiver på bankernes balancer hæmmer udlån, og at en central tilsynsmekanisme ville kunne hjælpe til med en hurtigere økonomisk bedring.

Den tyske finansminister Wolfgang Schäuble har ifølge Bloomberg News udtalt, at forslaget skal efterses, fordi det står juridisk skrøbeligt og vil kunne være til fare for de enkelte staters kontrol af budgetterne.