ECB-brøler vækker vrede blandt investorer

Investorgrupper mener, at information leveret til en privat begivenhed er konkurrenceforvridende.

Foto: DANIEL ROLAND

ECB-bestyrelsesmedlem Benoït Coeuré afslørede i sidste uge til en privat begivenhed, hvor en række hedgefonde var til stede, nye detaljer om ECB's opkøbsprogram.

Det skete før, at ECB officielt havde offentliggjort detaljerne, hvilket har skabt utilfredshed blandt investorgrupper, der mener, at sådan information er konkurrenceforvridende.

Det skriver Wall Street Journal.

Forrige mandag talte Coeuré på Berkeley Hotel i London, hvor han gav offentliggjorde helt ny information om ECB's storstilede obligationsopkøbsprogram. Ifølge ECB skulle Coeurés tale offentliggøres kl 18.00 - samtidig med at talen blev holdt - men den skrevne tale blev ved en fejl først offentliggjort den følgende morgen. Informationen rykkede både aktie- og obligationsmarkedet med det samme.

Både investorer og eksperter i offentlig forvaltning har siden kritiseret ECB's "procedurefejl" og opfordrer centralbanken til at sørge for, at sådan en sag ikke gentager sig.

- Dette er et stigende problem. Hvis man samler en gruppe mennesker i et rum og afslører noget, der kan rykke markedet for en bestemt gruppe, bliver man nødt til at være usædvanligt forsigtig, siger Philip Lawlr, der er partner hos Smith & Williamson Investment i London, til Wall Street Journal.

ECB-medlemmer taler jævnligt til konferencer og begivenheder afholdt af hedgefonde og andre investorer. Til tider taler de under de såkaldte Chatman House-regler, der betyder at publikum kan bruge de oplysninger de får til at handle, men de må ikke afsløre, hvem oplysningerne kommer fra. ECB har afvist af kommentere, hvorvidt centralbanken har benyttet sig af det pågældende regelsæt.

/ritzau/FINANS

 

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk