EBH Bank-ledelse får sag på halsen

Der bliver indledt retslige skridt mod den tidligere ledelse i EBH Bank i Fjerritslev. Det fastslår den nye bestyrelse efter kritisk advokatrapport.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere direktion, bestyrelse og revision i den kuldsejlede nordjyske EBH Bank står til at skulle en tur i retten med et erstatningskrav hængende over hovedet for deres rolle i bankens kollaps.

Det står klart, efter at en advokatundersøgelse konkluderer, at bankens ledelse har handlet kritisabelt og ansvarspådragende over for banken.

- På denne baggrund har bestyrelsen for EBH Bank A/S - efter samråd med Finansiel Stabilitet A/S, bankens ejer - besluttet at tage retslige skridt over for den tidligere EBH Bank A/S' direktion, Finn Strier Poulsen og Jens Nielsen, direktionens nærmeste medarbejdere, Finn Jensen og Flemming Sørensen, samt bankens bestyrelse, skriver bestyrelsesformand Jørn Astrup Hansen i en pressemeddelelse.

Redegørelsen indeholder ikke nogen nærmere vurdering af ansvaret for de enkelte bestyrelsesmedlemmer, ligesom redegørelsen i øvrigt ikke omfatter nogen vurdering af, hvordan bestyrelsen har varetaget sine opgaver i tiden forud for 2006.

Det fremgår også af advokaternes redegørelse, at medlemmer af selskabets ledelse i visse konkrete sager ser ud til at have handlet, så der vurderes at være grundlag for at overgive sagerne til politiet med henblik på en nærmere efterforskning.

De pågældende sager vil blive overgivet til politiet, dog således, at politianmeldelser vil blive koordineret med og foretaget af Finanstilsynet.

EBH Bank blev første kunde i butikken hos det dengang nyoprettede statslige afviklingsselskab med navnet Finansiel Stabilitet.

Det er den nuværende bestyrelse i EBH Bank, der har bedt advokaterne Mogens Skipper-Pedersen og Henrik Stenbjerre om at undersøge forholdene i banken.

Det var også Stenbjerre og Skipper-Pedersen, der undersøgte forholdene i Roskilde Bank. Her blev der indledt de samme retslige skridt, efter at de to advokater også her slog fast, at der var sket alvorlige svigt i direktion og bestyrelse.

/ritzau/