E. ON vil alligevel ikke bygge Rødsand 2

Energiselskabet E. ON trækker sig fra det danske havvindmølleprojekt Rødsand 2 syd for Lolland. Projektet er ikke rentabelt på de nuværende forudsætninger.

Det svenske energiselskab E. ON trækker sig fra det danske havvindmølleprojekt Rødsand 2 syd for Lolland. Projektet er ikke rentabelt på de nuværende forudsætninger, oplyser selskabet.

E. ON var ellers lige blevet godkendt af Energistyrelsen til at bygge havvindmølleparken, der efter planen skal bestå af 90 møller på hver 2,3 megawatt. Projektet, der også omfatter tre større forsøgsmøller med en samlet effekt på op til 15 megawatt, er en vigtig brik til at hjælpe med at opfylde Danmarks mål om at reducere CO2-udslippet.

Havvindmølleparken er en del af en energipolitisk aftale fra marts 2004 mellem regeringspartierne, Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre, SF og Kristendemokraterne. Oprindelig skulle koncessionen have været delt mellem Dong Energy og E. ON i forholdet 80 til 20. Men det statslige danske energiselskab trak sig for nylig ud af det fælles konsortium - også med den begrundelse, at der ikke var økonomi i projektet.

/ritzau/