E-mærket i plus

Nethandel. Antallet af e-mærkede netbutikker steg med 63 i 2006. Året var samtidig det første, hvor mærket ikke modtog tilskud fra det offentlige.

Fem millioner offentlige kroner var nok til at etablere en frivillig mærkningsordning for netbutikker i Danmark. I 2006 lykkedes det E-handelsfonden, der administrerer e-mærket, at blive selvfinansierende.

- Siden etableringen af ordningen i 2000 har vi modtaget i alt fem millioner kroner i støtte fra Videnskabsministeriet. Men 2006 var det første år, hvor det lykkedes os at blive selvfinansierende. Den kritiske masse for at få ordningen til at løbe rundt var 325 tilmeldte netbutikker. Ved udgangen af 2006 havde vi godkendt 388 hjemmesider, og vi kommer ud af året med et mindre overskud, siger Lars Schmidt Larsen, der er direktør i E-handelsfonden.

I løbet 2006 har E-handelsfonden godkendt i alt 130 ansøgninger og sagt farvel til 67 medlemmer.

- Der er desværre en del netbutikker, der ikke ønsker at leve op til gældende lovgivning og melder sig ud af ordningen. Andre har ændret fokus eller er gået konkurs, siger Lars Schmidt Larsen.

Totalt er antallet af e-mærkede netbutikker i Danmark steget fra 325 til 388 henover 2006. Ambitionen for 2007 er en vækst på niveau med 2006, oplyser Lars Schmidt.

De e-mærkede butikker betaler et fast abonnement til e-handelsfonden, der til gengæld tilser at hjemmesiderne lever op til de gældende regler. En netbutik er nemlig underlagt hele fem lovgivninger. De nethandlende skal have indsigt i markedsføringsloven, købeloven, persondataloven, forbrugeraftaleloven og e-handelsloven.