Dyrt at ringe til mobiltelefoner

Det er langt dyrere at ringe fra en fastnettelefon til en mobiltelefon end omvendt. En undersøgelse fra Forbrugerinformation viser, at mens en mobilkunde betaler ned til 75 øre i minuttet, skal en kunde med fastnettelefon op med næsten 1,75 kroner per minut.

Læs mere
Fold sammen
De udbydere, der kræver høje priser fra fastnet til mobil, er Tele Danmark, Debitel, Netnet, Orange, Sonofon, Telefona, Tele2 og Telia. Kun de næsten ukendte selskaber som blandt andre Primus Telecom og Optimal har lidt lavere priser, eksempelvis sælger Primus Telecom dagtime-minutter på hverdage til 1,50 kroner.

Forbrugerinformationen har spurgt Konkurrencestyrelsen, om de ensartet høje priser fra fastnet til mobil kan skyldes en fælles aftale mellem telefonselskaberne. Det afviser Konkurrencestyrelsen imidlertid.

Årsagen til de dyre minutpriser fra fastnet til mobil kan ifølge Forbrugerinformation være, at næsten alle selskaber konkurrerer på at sælge mobiltelefon-abonnementer med billige minutpriser fra mobil til fastnet. Derimod er der tilsyneladende ingen selskaber, der fremhæver billige takster fra fastnet til mobil.

/ritzau/